Dotazníkový průzkum ELIS 2024 zahájen

Na portálu ELIS byl spuštěn dotazník pro letošní ročník průzkumu trhu s jazykovými službami European Language Industry Survey. Odpovědi na dotazník bude možné zasílat až do konce pracovní doby ve středu 31. ledna 2024.

Důraz na odbornou přípravu a umělou inteligenci

Hlavní část dotazníku zůstává do značné míry stejná jako loni a obsahuje fakultativní otázky změřené na specifické oblasti, jako jsou lidské zdroje, finance nebo technologie. V jednotlivých segmentech trhu se ale změnilo zaměření i informační potřeby, což si vyžádalo aktualizaci dotazníku. Navíc letos pro kategorii „independent language professional“ je dotazník i v češtině.

Výzkum ELIS 2024 proto klade zvláštní důraz na odbornou přípravu a nabízí samostatný dotazník pro studenty vzdělávacích programů souvisejících s překladem. Výsledky by tak měly nabídnout lepší přehled o jejich očekáváních a obavách. Nevyhnutelné bylo i zařazení důkladnějšího dotazování týkajícího se umělé inteligence a jejího využití v jazykovém průmyslu. 

Po vyplnění dotazníku se můžete předběžně zaregistrovat na webinář, na kterém budou 19. března prezentovány a analyzovány výsledky. Webinář je součástí řady Translating Europe Workshop a s úvodním slovem na něm vystoupí generální ředitel Generálního ředitelství pro překlady (DGT) Evropské komise Christos Ellinides.

Podobné příspěvky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *